sâmbătă, 28 iulie 2012

Mirela Broasca:RUTINA INTR-O RELATIE(nu ''spusa'' de mine)







RUTINA INTR-O RELATIE....(COPY-PASTE!)
Cum sa explici distanta si lipsa vorbelor? Cum sa explici ca nu mai ai nimic de zis cuiva, ca nu mai ai cum sa te exprimi, ca pur si simplu nu stii ce sa spui? Cum poti sa-i spui cuiva ca cele mai simple lucruri dintre voi au devenit, de fapt, rutina si ca nu mai ai ce sa faci. E pur si simplu o rutina stupida din care nu mai poti iesi, care te influenteaza, te marcheaza, te tine locului si care iti scapa de sub control. De fapt, nu-ti scapa de sub control, nu a fost niciodata sub unul.
Asa ca te intrebi, ce sa faci cand o relatie nu mai e ce era? Cand simti ca totul o ia la vale, cand simplele telefoane se raresc, sau, va gasiti unul pe altul la capatul celalalt al firului, dar cuvintele nu par sa vina, desi stiti ca mai aveati si altele de spus, desi stiti ca mai puteti conversa, desi vreti sa conversati. Ce faci, cand se lasa linistea brusc?
Poti sa impiedici rutina?
Poti sa impiedici lipsa de interes, de comunicare, momentele cand nu mai poti sa te comporti asa cum te comportai inainte, momentele cand ti-e sila de tine, cand ti-e sila de celalalt, momentele cand ai vrea sa fii oriunde, mai putin acolo?
Poti, daca vrei. Prea ne ascundem, ca oameni, in spatele scuzei patetice ca nu avem timp, ca ne-am obisnuit unul cu celalalt, ca asa e cand esti de prea mult timp in relatie cu cineva, ca asa se intampla oricui si ca nu e nimic de care trebuie sa ne speriem. Nu, nu se face asa, rutina poate fi impiedicata.
Ce conteaza este sa fii langa cineva la care tii, langa cineva cu care ai ceva in comun, langa cineva care inseamna ceva pentru tine, cineva care te iubeste, pe care il/o iubesti, cineva care stii ca, indiferent de situatie, va fi mereu langa tine. Daca stii ca persoana respectiva reprezinta toate astea si chiar mai mult, atunci rutina poate fi combatuta. Nu invinsa, dar combatuta.
De ce? Pentru simplul fapt ca rutina este o etapa din viata unui cuplu; dar, nu trebuie sa aiba mereu o conotatie negativa. Iar atunci cand transformam conotatia negativa, plictisul, lipsa cuvintelor si tristetea intr-un motiv de bucurie, in ceva ce ne face placere, ceva la care ne gandim toata ziua sau, chiar, zile intregi, atunci rutina e buna.
In ce consta rutina buna?
In orice vrem noi, in orice depinde de fericirea noastra, in doi. Rutina poate fi de la a manca in fiecare seara la o ora, pana la a veni impreuna acasa, sau de a ne intalni cu prietenii comuni in fiecare joi. Rutina este buna; dar atunci cand ameninta sa devina un criminal al relatiei trebuie anihitalata. Si, foarte important, nu trebuie sa lasam rutina vietii noastre personale, de zi cu zi, sa afecteze viata de cuplu. Atunci cand asta se intampla, e vina noastra ca rutina a primit o conotatie negativa.Asa ca hai sa nu mai privim rutina ca un lucru rau, pentru ca deja a castigat teren pe taramul negativismului. Hai sa luam rutina asa cum e, sa invatam sa traim cu ea sau pe langa ea, si sa o aducem pe taramul pozitivismului. Chiar si o simpla tacere in cadrul unui telefon poate fi transformat in ceva bun, daca acea tacere face mai mult decat 5 fraze.


Niciun comentariu: