miercuri, 27 martie 2013

Prof.Mirela Broasca:Compunere descriptiva de 10-15 randuri,cu titlul:''Prietenia-o floare rara''

    
    Prietenia -o floare rara

      A incercat cineva sa defineasca vreodata cuvantul ''prietenie''? Cu siguranta ca a incercat,remarcand faptul ca un cuvant ,aparent atat de simplu,poate avea atatea conotatii intr-o lume tot mai opaca,mai confuza.
    Ce ne poate oferi prietenia si de ce am avea nevoie de ea?In acceptiunea mea,prietenia inseamna intai intelegere,sustinere,puritate,candoare,tocmai pentru ca,intr-o prietenie adevarata,minciuna nu-si poate gasi locul.Ce inseamna un prieten adevarat? Tocmai acea persoana la care, atunci cand ne gandim,ne simtim mai intense bataile inimii,ne simtim ravasite gandurile,purpuriul ne coloreaza obrajii,iar buzele noastre ne lumineaza chipul,printr-un suras.
     Ce facem atunci cand ne simtim singuri? Ne sunam un prieten,unul drag ,cel mai drag noua,pentru ca doar el ,prietenul,e acolo langa tine,cand ai nevoie de el,cand simti ca tristetea iti copleseste inima.A duce o povara singur este un lucru dificil,insa un prieten adevarat iti poate usura povara,preluandu-ti jumate din apasarea ei.Nu stim cu adevarat ce simtim pentru un prieten?Raspunsul ne va fi oferit de privirea inundata de bucurie,de lumina,odata cu aparitia celui drag noua,prietenului proaspat sosit...Poate ca da,oamenii sunt atat de diferiti unul de celalalt,insa inimile noastre bat cu aceeasi cadenta,parte din gandurile noastre se regasesc in mintea celui corespondent noua,prietenului nostru.
    Intr-o prietenie adevarata,se va stabili mereu un echilibru,o armonie de netulburat,o conexiune intre doua identitati,care sunt acolo,una pentru cealalta,fara ca ele sa permita patrunderea invidiei,ipocriziei,urii,suferintelor.
     Ce mai poate insemna un prieten? Ei bine,acea persoana langa care noi ne putem simti linistiti,plini de optimism,de speranta,tocmai pentru ca,desi probele vietii ne apar la tot pasul,suntem siguri ca impreuna vom fi mai puternici,descoperind drumul catre realizare,catre progres.
      De ce exista prietenia? Exact pentru ca menirea ei este aceea de a risipi singuratatea.Cine are un prieten ,niciodata nu va mai fi singur,niciodata nu va mai rosti cuvantul eu,ci ,in mare parte,in exprimarea lui,se va regasi pronumele :''noi'.Aceasta este prietenia:o floare rara,pe care e greu s-o culegi,insa nu imposibil.Fotografie
Trimiteți un comentariu